Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

BLUES WIRE - Ζωντανά στην Ηγουμενίτσα 1998

   Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση , είχα ανεβάσει στο bluewhitegt μια συναυλία των BLUES WIRE. Το site όμως δεν λειτουργεί ...
Μετά από αρκετή προσπάθεια βρήκα μια λύση για να διατηρηθεί το αρχείο ζωντανό.
Αλλά ας βάλουμε μια σειρά στα γεγονότα, που έχουν κάπως έτσι:

   Στα βιβλία της ιστορίας , που δεν διδάσκονται στα σχολεία, γράφει πως το 1983 δημιουργήθηκαν οι BLUES GANG από τους Ηλία Ζάϊκο και Σωτήρη Ζήση, που ήταν και είναι τα βασικά μέλη. Οι αρχικές τους εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν με το όνομα αυτό, με το οποίο και ηχογράφησαν τους τρεις πρώτους δίσκους τους. Ανάμεσα σε αυτούς τους δίσκους ήταν και ο πρώτος blues δίσκος της Ελληνικής δισκογραφίας. Οι BLUES GANG διαλύθηκαν στα τέλη του 1985 και όπως έχει η ιστορία ο Ηλίας Ζάικος, ο Σωτήρης Ζήσης και ο Νίκος Ντουνούσης σχημάτισαν τους BLUES WIRE 031. Στις αρχές των '90ς  μετονομάστηκαν σε BLUES WΙRΕ. Από τότε με συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα blues, με αποτέλεσμα η μουσική τους άποψή να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή. Από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, έχουν εμφανιστεί σε club και festival’s πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, αποσπώντας την εκτίμηση και τον θαυμασμό των ακροατών. Με μέσο όρο περίπου 200 εμφανίσεις το χρόνο μέσα και έξω από την Ελλάδα, έχουν αναπτύξει μια έντονη σκηνική παρουσία, που σε συνδυασμό με το πλούσιο ρεπερτόριο και το δεμένο ήχο κάνει κάθε συναυλία τους μια ξεχωριστή εμπειρία. Έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους. Έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής των Blues, όπως οι Katie Webster, John Hammond, Larry Garner, Big Time Sarah, Carey Bell, Louisiana Red κ.α. Έχουν ανοίξει συναυλίες για ογκόλιθους του είδους όπως οι Buddy Guy, Albert King, Otis Rush, Fabulous Thunderbirds, John Mayall κ.α.

   Η εν λόγω συναυλία των BLUES WIRE στην Ηγουμενίτσα (παραλία "Δρέπανου") έγινε το καλοκαίρι του 1998 (6~7/6/1998) στο φεστιβάλ των μοτοσικλετιστών. Θεωρώ πως η μπάντα ήταν στην καλύτερη της εποχή και αυτό φαίνεται και ακούγεται. Η λήψη έχει γίνει με handycam της sony, κατόπιν έγινε εγγραφή σε βιντεοκασέτα vhs και πρόσφατα την μετέτρεψα σε ψηφιακή μορφή, με την οποία και την ανεβάζω. Η ποιότητα είναι μέτρια αλλά έχει ιστορική αξία μιας και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!!!!!

Οι BLUES WIRE τότε ήταν:
Ηλίας Ζάϊκος - Κιθάρα, φωνητικά
Σωτήρης Ζήσης - Μπάσο
Γιώργος/Μπαντούκ/Αποστολάκης(*) - Κιθάρα, φωνητικά, Φυσαρμόνικα κλπ.
Αλέξανδρος Αποστολάκης(*) - Τύμπανα, κρουστά
(*):Τους θυμάστε ? ..... NOISE PROMOTION COMPANY

    Διατηρήστε το αρχείο ζωντανό και κάντε το δικό σας ΕΔΩ

Κλείνοντας την ιστορία, στο φεστιβάλ εκείνο έπαιξαν επίσης οι: DR. FEELGOOD και ΧΑΧΑΚΕΣ . Ίσως στο μέλλον να τα ανεβάσω και αυτά, αν όλα πάνε καλά......και φυσικά αν υπάρχει ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου