Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ - φοβερή μπάντα από Πτολεμαΐδα και καλοί φίλοι...


   Το «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ» δημιουργήθηκε το 2003 όταν στην Πτολεμαΐδα έξι φίλοι και μερικοί από αυτούς ήδη συνεργάτες σε άλλα παλιότερα σχήματα (υπόγεια τροχιά, ένατη μέρα), αποφάσισαν να προβάλουν κάποιες μουσικές ιδέες και να δουν πως θα πάει.
Η σύνθεση του γκρουπ έχει ως εξής:
·       Φωνή - στίχοι: Νίκος Δέλλας
·       Κιθάρες : Μιχάλης Παπαθανασίου
·       Κιθάρες : Θοδωρής Τούμπαρης
·       Πλήκτρα: Χρήστος Γραϊδης
·       Μπάσο: Νίκος Τρυψάνης
·       Τύμπανα: Αργύρης Μιχαηλίδης (στην αρχική σύνθεση τύμπανα έπαιζε ο Σταύρος Τσιγγένης με τον οποίο ηχογραφήθηκε ένα demo καθώς επίσης και κάποιες ζωντανές εμφανίσεις. )
    Με την παραπάνω σύνθεση το συγκρότημα ηχογράφησε 22 τραγούδια εκ των οποίων τα 21 κυκλοφορούν σε διπλό cd (από όπου και το τορρεντ). Η ηχογράφηση έγινε στη Πτολεμαΐδα όπου κάνουν και τις πρόβες τους , με ηχολήπτη (και μίξη) τον Σάκη Στεφανίδη. Όλα τα τραγούδια είναι δικά τους εκτός από μια διασκευή το «παιχνίδι με τα μαύρα» του Σωκράτη Μάλαμα, καθώς και τους στίχους στο «μπονιβάρ» που είναι βασισμένοι σε ένα ποίημα του Bayron. Ο στίχος είναι στα ελληνικά, εμπνευσμένος απ’ τα προσωπικά βιώματα του στιχουργού καθώς και από κοινωνικά & πολιτικά θέματα που μας απασχολούν όλους μας. Το ύφος της μουσικής είναι ένα κράμα από τις προσωπικές επιρροές κάθε μέλους. Για αρχή έχουν ξεχωρίσει το «ανάσα», το «ει κοίτα», το «ανέμιζαν οι φτερούγες» και το «τι να σου τάξω». Η κυκλοφορία του cd είναι επίσημη σε παραγωγή δική τους.
   Στο 4ο φεστιβάλ νέων δημιουργών «Νικόλας Άσιμος» που διοργανώνεται στη Κοζάνη  οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ πήραν την 7η θέση με το τραγούδι "ανάσα" . Ήταν ανάμεσα στα 10 συγκροτήματα με τα δέκα αντίστοιχα τραγούδια από όλη την Ελλάδα, που έφτασαν στον τελικό μετά τον προκριματικό γύρο. Το φεστιβάλ νέων δημιουργών Κοζάνης «Νικόλας άσημος» αποτελεί θεσμό για τα μουσικά δρώμενα του τόπου. Είναι  πραγματικά υψηλού επιπέδου και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα φεστιβάλ, με πολύ περισσότερα χρόνια στην πλάτη τους καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα πανελληνίως (αν όχι το μοναδικό), στα οποία συμμετέχουν τραγούδια με ελληνικό στίχο.
    Θα ήθελα να τονίσω ότι η δουλειά τους δεν κυκλοφορεί από κάποια δισκογραφική εταιρεία αλλά από το επίσημο blog τους από όπου μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα (mp3), καθώς επίσης μοιράζεται στις συναυλίες τους (σε cd). Αυτός ο τρόπος διανομής έχει επιλεχθεί από τους ίδιους αφού όπως δηλώνουν, σκοπός τους δεν είναι να βγάλουν χρήματα, απλώς το κάνουν γιατί τους γεμίζει. Θυμίζουν καλές παλιές εποχές ανεξάρτητου ελληνικού ροκ γι’αυτό και τους  συστήνω ανεπιφύλακτα.
Πάρτε μια γεύση εδώ.

1 σχόλιο: