Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

THIN LIZZY : Life (live) / 'Soundcheck' - Hammersmith Odeon, (12/03/1983)

  Εδώ και κάποια χρόνια έχω στη κατοχή μου ένα μεγάλο ψηφιακό αρχείο από ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις (bootleg) των THIN LIZZY. Τότε που ήταν ακόμα ενεργά τα ελληνικά τορενταδικα είχα ανεβάσει εκεί κάποιες από αυτές στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος GARRY MOORE.
 Όταν δημιούργησα αυτό το blog είχα αποφασίσει να ανεβάσω κάποια εδώ αφού τα τορενταδικα δεν λειτουργούν πλέον. Μετά από συνεχής αναβολές η στιγμή αυτή ήρθε. Σε αυτό βοήθησε μια συζήτηση που προέκυψε στο noiz για την συγκεκριμένη συναυλία/άλμπουμ και η παραίνεση ενός μέλους του φόρουμ.
 Έτσι λοιπόν πηγαίνοντας τον χρόνο πίσω 31 χρόνια πριν οι THIN LIZZY δίνουν μια από τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες τους από τις οποίες προέκυψε το Live άλμπουμ LIFE.
  Το παρόν αρχείο αποτελεί απόσπασμα από το Soundcheck της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου στις 12/03/1983. Πρόκειται για εξωτερική ηχογράφηση πιθανότατα από μέλος του road crew. Την βραδιά εκείνη εμφανίστηκαν οι GARRY MOORE και ERIC BELL σαν special guest. Η ποιότητα του ήχου για το είδος της ηχογράφησης είναι σχετικά καλή. Αυτό βεβαία δεν έχει σημασία επειδή είναι ντοκουμέντο σπανιότατο!  Η σειρά επεξεργασίας του αρχείου είναι: CDR Trade - EAC - Flac level 8 - mp3 (320kbps - από εμένα).
Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια λίστα με αυτά που ακούγονται στην ηχογράφηση θα ήταν κάπως έτσι:
01.  Guitar riffs
02.  Guitar riffs
03.  Guitar riffs
04.  Are you ready
05.  Still In Love With You
06.  Still In Love With You
07.  A Black Rose
08.  A Black Rose
09.  A Black Rose
10.  A Black Rose
11.  The Rocker
12.  The Rocker
13.  Whiskey in the Jar
14.  Guitar riffs

Τα μέλη του γκρουπ ήταν :
Phil Lynott - bass & lead vocals
Scott Gorham - guitar
Brian Downey - drums
John Sykes - guitar
Darren Wharton - keyboards (ο αρχικός uploader για άγνωστο λόγο δεν τον αναφέρει)
Επίσης Gary Moore & Eric Bell σαν προσκεκλημένοι, όπως προαναφέρθηκε, στις κιθάρες.
  Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας εδώ
Ανάλογα της εκτίμησης και της ανταπόκρισης που ελπίζω να έχει η παρούσα ανάρτηση θα υπάρχει και συνέχεια με THIN LIZZY, ενώ σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα ανεβάσω βίντεο από BOC που ήταν και το πρωταρχικό θέμα της συζήτησης στο noiz !
Καλή ακρόαση.



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου